От х:

Днес в x:

Хасан Азис:Пазарът е разделителна линия в местния парламент

Освен между групите съветници на политическите партии , пазарът се превърна в разделителна линия и сред управляващите от ДПС. Лагерите в Движението в Кърджали станаха видни днес,когато бе отложена точка от дневния ред на сесията на местния парламент. Трябваше да се приеме актуализация на финансовата програма на общинското дружество „Пазар на производителите“. Неразбория в групата съветници на ДПС доведе до отлагане на точката по искане на председателя на общинския съвет Раиф Мустафа. Председателят на групата съветници на БСП Милан Миланов посочи, че съществува несъгласие между ръководството на местния парламент, ръководството на общинска администрация и групата съветници на ДПС.

Не можем да отлагаме безкрайно решаването на съдбата на Пазара. Трябва да се излезе с конкретни предложения за погасяването на задълженията, каза Миланов. Той поиска на следваща сесия проблемът да бъде централен.

Кметът Хасан Азис определи съдбата на Пазара на производителите като разделителна линия между групите съветници. Той каза,че само след половин година изтича мораториумът на САПАРД и тогава тъжището ще може да се продаде на парче, ако не се погасява кредита към банка „Алианц“. Кметът заяви, че съдбата на Пазара е индикация кой е в ляво и кой в дасно в местния парламент. Ние сме за запазване на тържището като общинско,подчерта градоначалникът.

Лидерът на групхата съветници от ГЕРБ Илия Илиев предложи да се направи извънредна сесия, посветена изцяло на проблемите на тържището. Илиев декларира,че и от ГЕРБ са за запазвани на общинската собственост върху Пазара на производителите. Той каза,че общината е понесла тежки загуби в опитите си да съхрани тържището. Трябва да вземем общо политическо решение, подчерта Илиев.

Председятелят на местния парламент Раиф Мустафа подкрепи идеята му да се проведе извънредна сесия. Общинските съветници гласуваха единодушно „за“.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини