От х:

Днес в x:

Наши момичета печелят в надпреварата „Чиста вода за здравословен свят“

От 19.03. до 21.03.2014 година в град Бургас се състоя VIII Национално състезание за мултимедийни презентации на тема „Водата – извор на живот”.

Състезанието се проведе в навечерието на Световния ден на водата – 22 март, организиран от МОН, Регионален инспекторат по образование – Бургас, Националния дворец на децата, Община Бургас и Общински детски комплекс – Бургас.

Мотото на състезанието беше „Чиста вода за здравословен свят”.

Изявата даде възможност на учениците за съвместна работа, обмяна на опит и идеи за опазване и използване на водата, съхраняване на природата.

Учениците бяха разделени в две възрастови групи (V – VIII) и (IX – XII) клас. От представените 106 презентации в първа възрастова група до национална защита бяха допуснати 16, между които и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” град Кърджали.

Ученичките Нюбера Мустафа и Ебру Фейзула от VI”а” клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” град Кърджали спечелиха трета награда. Тяхното представяне впечатли компетентното жури със задълбоченото проучване на чудодейния камък Зеолит, намиращ се в замлището на с. Бели пласт, който оказва въздействие върху водата, а от там и върху човешкия организъм.

Децата заявиха, че ще продължат да се интересуват и проучват свойствата и значението на водата преминала през зеолита (клиноптелолит).

Наградата ги ентусиазира и вдъхнови за още нови бъдещи открития и успехи.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини