От х:

Днес в x:

Разследват за грабеж и закани за убийство похитителят на двете жени

Бивш затворник и печен рецидивист, 27 годишният Стоян Петров от девинското село Лясково е задържан за 72 часа от Районната прокуратура в Девин, а разследването срещу него е за грабеж и закани за убийство на две жени, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Смолян Иван Спиров.

Екшънът се разиграл на 10 март, но една от жертвите-30 годишна жена от Пазарджик, подала жалба във 2-ро РУП в града под тепетата почти две седмици по-късно.Тя и 20 годишната й приятелка, родом от Добрич, прекарали кошмарна нощ затворени във фургон в гората, където били подмамени от Стоян и със заплахи за убийство изнудвани за пари.Преди това обаче на 10 март Стоян се обадил на старата си приятелка от Пазарджик и я поканил на парти в родното Лясково.Казал й, че е с още приятели и може да вземе и 20-годишната си приятелката.Явно свикнали с подобни среднощни купони, двете пристигнали с кола от Пловдив около 23 часа и отишли на срещата до хотел, намиращ се в близост до язовир “Въча”.Стоян се появил с още трима авери, но се качил в колата на жените, където насила измъкнал мобилните им телефони. После ги закарал в къщата си в Лясково, за импровизираното алкохолно парти.

В разгара на „купона“ обаче, той ги принудил да се качат отново в колата и запрашил в неизвестна посока. После ги затворил във фургон в гората, където цяла нощ изнудвал мадамите със заплахи за убийствода му дадат 5 бона.

Явно с обещание да изпълнят исканията му, на следващата сутрин бандитът ги пуснал, но в следващите дни не спрял да иска пари и да изпраща брутални заплахи за живота им по телефона. Явно тогава една от потърпевшите подала жалбата срещу изнудвача, но в нея нямало оплакване срещу другите трима мъже. Към момента се събират доказателства, за да се иска от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ за бандита Петров, който е стар клиент на полицията с богато криминално досие и множество присъди, за кражби, измами, грабеж и други престъпления. Лежал е в затвора, а последната му присъда е за обсебване, поясниха от прокуратурата.

Щиляна Чакърова

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини