От х:

Днес в x:

Развод по хасковски – след засечка в нета

Хасковлии все по-често започват да се дебнат, а и да се хващат в крачка, по интернет. Хасковлийка била 300 км. до морето, за да изневери на съпруга си, който разбрал за това чак като се добрал до чата й в интернет. При изясняване на ситуацията прегрешилата половинка не само не отрекла, ами и дала заявка за продължаване на извънбрачните си отношения. Мъжът обаче решил незабавно да ги прекрати. Случаят изплува от бракоразводната практика на адвокат Веска Запрянова. Макар и редки, засечките в мрежата ставали все по-натежаващ фактор за развод, потвърдиха и нейни колеги. Освен чрез пробиване на пароли, изневерите се засичали и от случайни снимки, публикувани в социалните мрежи. Често хасковските нощни клубове се хвалят на страниците си с кадри на пълните си зали и макар повечето снимани да позират охотно, на заден план често се виждали хора, които не трябва да са там. Понякога пък домакини на частни партита качвали във Фейсбук снимки, без да подозират, че част от гостите им всъщност са другаде, поне за пред половинката си.

Понеже снимките не са доказателство пред съда /включително и от частни детективи/, потърпевшите организирали следене и свидетели, които да спипат половинката в крачка.

Хванатите по интернет обаче обикновено не отричат, коментира адвокат Запрянова. Спипаната в крачка хасковлийка признала изневярата и в съда, макар че това й струвало присъждането на двете деца под опеката на бащата, както и на семейното жилище, което иначе било придобито след сключване на брака.

Изневярата остава основната причина за разводите в Хасково, заедно с домашно насилие, вследствие на повишената депресивност на мъжете, останали без доходи. Липсата на работа удря особено силно по самочувствието на силния пол, които започват да си го изкарват на жените - стават подозрителни, ревниви и агресивни.

Развежда се най-вече средната класа - бедните нямат пари за таксата от 300 до 500 лв., а богатите си спестяват развода с брачни договори. Въпреки че все повече двойки в Хасково живеят без брак, броят на разводите продължава да расте. За 2012-та разделените в съда са били 165 двойки, през 2013-та техния брой е нараснал на 194.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини