От х:

Днес в x:

Съдът пусна Брендо под домашен арест

Софийският апелативен съд промени мярката за неотклонение на Евелин Банев-Брендо от задържане под стража на домашен арест. Брендо е в ареста от около 2 години.

Магистратите прецениха, че няма основание за по-нататъшното му задържане, предаде БТА.
Според съда, Брендо не се е опитвал да избегне наказателното  преследване срещу себе си в годините, когато му бе наложена по-лека  мярка. Също така той винаги се е явявал на съдебните заседания и няма опасност да се укрие, предаде "Фокус".

Евелин Банев излиза от ареста, след като престоя в него близо две години и половина. Съдебният състав се е солидаризирал с мнението на защитата му, че срещу него няма влязла в сила осъдителна присъда, а такава само на първа инстанция. 

"Оперативните данни сами по себе си не са достатъчно основание за налагане на мярка. Подобно тълкувателно решение има на Върховния касационен съд", напомни адвокатът на Банев - Ина Лулчева.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Мярката за неотклонение ще е под контрола на Шесто РПУ в София.

През февруари м.г. Евелин Банев бе осъден на 7 години и шест месеца затвор от Софийски градски съд за пране на близо 2 млн. евро от наркотрафик. Присъдата обаче подлежи на обжалване.

Няколко месеца по-късно Брендо получи и 20 г. затвор по делото "Кокаинови крале" в  Италия. Тази присъда обаче също не е влязла в сила.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини