От х:

Днес в x:

В Димитровград: Начисляват кубик вода заради стар водомер, ВиК- няма такава практика!

Редно ли е да се начисляват допълнителни кубици, ако водомерът не е сменен, пита наша читателка

Има ли право ВиК-Димитровград да начислява допълнителни кубици върху изразходваната вода, като санкция за наличие на стар водомер в дадено жилище? Такова питане отправя на редакционната ни поща нашата читателка Р.Иванова.

И пояснява, че е редовен платец към водното дружество, водомера й е стар, но изправен. Преди няколко месеца на жената е бил съставен констативен протокол за смяна на водомера.

"На 7.03.2014г.служителка на ВиК,след записване на данните от водомера, ми надписа 1 кубик вода, тъй като водомера не ми бил сменен,а следващия месец щяла да ми надпише 2 кубика и така до смяна на водомера. Питането ми е-по кой член на закона ми се налага това наказание", посочва Иванова.

По думите й, това начисляване й се струва нередно, още повече, че срещу него не се дава никакъв документ.

"Струва ми се, че си е ограбване на димитровградчани, защото домакинства с изправни, но стари водомери има много", завършва писмото си читателката ни.

Потърсихме за коментар по случая управителя на ВиК-Димитровград инж.Камен Николов. Той заяви, че такава практика, да се начисляват допълнително кубици заради стар водомер, не съществува. Николов посъветва всички, които са станали свидетели на подобни ситуации да опишат проблема в жалба, адресирана до ВиК-Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ko
    Koko_1394461248
    18 -2
    16:20, 10 мар 2014
    как да няма такава практика?Аз два водомера смених след такова надчисляване.Новите водомери дето ги монтираха не отчитат когато водата тече слабо,така че ВиК са се прекарали.Спечелили са доставчиците на водомери.Ако началника на ВиК не знае за тази практика,в което силно се съмнявам,значи сигурно инкасаторите взимат комисионни от доставчиците на водомери.:)
Последни новини