От х:

Днес в x:

Мостът за Узунджово окаян, според Пътното няма проблеми

Мостът над Е-80 на детелината на източния изход на Хасково в посока Харманли е в окаяно състояние, сигнализираха зрители на редакционната поща. По думите им съоръжението било напукано и сериозно повредено, както по основния си корпус, така и по подпорите. По моста преминавали и тежкотоварни камиони, включително и 40-тонни самосвали, което рано или късно може да доведе до инцидент.

Проверка на място потвърди, че сигналът не е лишен от основание. Пукнатините се виждат отдалеч, като най-очевидни са на идване откъм Харманли. Приближаването до съоръжението разкрива оглозгани подпори със стърчаща арматура. Бетонът се рони при обикновен натиск с ръка. Част от страничните подпори са частично разрушени и не е много ясно те ли крепят моста или той тях.

Всички опити да запитаме Агенция "Пътна инфраструктура" направена ли е оценка на съоръжението и предвидено ли е то за някакъв вид рехабилитация, удариха в изискването за официално писмо до пресслужбата на АПИ София, откъдето да разрешат на тукашното Пътно да говори или те самите да дадат информация. Писмото бе изпратено, но въпреки наличните координати, „Инфраструктурата“ явно не счете проблема за толкова важен, че да заслужава някакъв отговор. Единственото, макар и неофициално мнение, изказано спонтанно от тукашното Пътно още при запознаване с проблема бе, че на моста „нищо му няма“.

Доколко това е така може да прецените от репортажа по телевизия еТV тази вечер.

Г.Христов

Страничните подпори са увредени в различна степен
Като има видимо разстояние между тях и моста
Бетонът се кърти при натиск
Дори и с ръка
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини