От х:

Днес в x:

Ученици търсят проблемите на природата в презентация

Фотографиите трябва да показват красиви места от България

„Красотата на природата” ще бъде темата на тазгодишния Регионален ученически конкурс за фотография и презентация/видеоклип по проблем свързан с природата, който вълнува младите хора. Инициативата е организирана от РИОСВ-Хасково по повод Международния ден на Земята - 22 април.

Фотографиите трябва да бъдат съобразени с темата и да показват красиви места от българската природа, природни забележителности, цветя, животни, птици, растения и други, които са впечатлили младите фотографи. Снимките трябва да бъдат паспартирани и надписани в долния ъгъл, съответно изпратени или доставени в сградата на РИОСВ-Хасково на ул. "Добруджа" 14.

В своите презентации или видеоклипове учениците могат да покажат и разкажат за красивата природа на своя роден край, за любима природна забележителност или защитен вид, за определен празник на природата от екологичния календар, за своя екоинициатива или за конкретни примери, показващи положителното или отрицателно въздействие на човека върху природата. Презентациите не трябва да са по-дълги от 30 слайда, а продължителността на видеоклипа да не надвишава 10 мин.

Конкурсът се провежда за четвърта поредна година и цели чрез творчеството си децата да изградят позитивно отношение към природата и нейното опазване.

Крайния срок за приемане на творбите е 4 април. В конкурса могат да участват ученици от областите Хасково и Кърджали. Всеки от тях може да представи до две свои творби, които не са участвали в други конкурси. Жури ще определени по 3 награди във всяка от двете категории, като победителите ще получат предметни награди и грамоти.

 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини