От х:

Днес в x:

„Лебеда“ става „Лидл“, вместо аквапарк

Постройките около басейн "Лебеда" вече са премахнати

Хасково ще има още един магазин от голяма верига, но за сметка на една от най-хубавите си атракции.

Постройките около басейн „Лебеда“ вече са премахнати. Така Хасково ще остане без най-големия обществен басейн, който е и най-старият.  А комплексът, вместо да се превърне в аквапарк, както беше заявено преди десетина години от  "АКБ форест",  ще стане част от веригата „Лидл“.

До ситуацията се стигна след като в началото на 2002 година община Хасково продаде на фирмата на бизнесмена Николай Банев 10 декара от спортно-развлекателни комплекс. Сделката беше осребрена с  507 000 лв. от „АКБ Форес“.

Според инвестиционния проект  "Лебеда" трябваше да възкръсне след като години преди това комплексът се рушеше, и да се превърне в модерен аквапарк. 

Модернизацията му беше планувана на два етапа с инвестиции за 3.5 млн. лвева. От АКБ задоволиха амбициозните очаквания на градската управа и хасковлии в центъра на областния град да има модерно съоръжение, но само на половина и за вложени суми  далеч под обещаните.  На практика се случи само първият етап от реконструкцията. За 500 хил. лв. бяха ремонтирани три плувни басейна и изградена водна пързалка.

 Вторият етап на инвестицията трябваше да е за 3 млн. лв., като с тях да се изградят ресторант, дискотека, сауни и джакузи. За изпълнител на строителната програма бе предвидена дъщерната фирма на АКБ - "Тежка механизация". След цялостното му завършване аквапаркът трябваше да приема посетители целогодишно. Това обаче така и не бе осъществено. Нещо повече, сега областният град ще остане без най-големия обществен басейн, който е и най-стария в града.

Комплексът бил обявен за публична продан чрез частен съдебен изпълнител, още през 2010 г. Причина за това било искане на фирма, към която Баневи са имали задължения. Сега вече процедурата по продажбата е приключила, свършили и съдебните дела. Строителството на „Лидл“ трябвало да започне преди около 2 г., но тъй като бившият собственик водил дела, процедурата се забавила. Haskovo.net изпрати официално запитване към „Лидл“ за намеренията им и подробности около новия им магазин. Отговорът им ще бъде публикуван, когато пристигне.

Басейнът приемаше стотици посетители

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини