От х:

Днес в x:

С 20% падат цените в Пампорово, от утре отварят цялата ски-зона

От 4 март ски зоната в планинския курорт ще бъде на 100% отворена идостъпна за всички скиори“, съобщи изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков.

Парадоксалното е, че свалянето на нощувките в хотелите в курорта съвпадна с новия снеговалеж, който натрупа през уикенда близо 20см. нов сняг, коментира той. Вече са в сила ексклузивни цени на Олинклузив пакетите за хотелите „Перелик“ и „Орловец“, а между 10 и 16 март предстоят и най-големите състезания за сноуборд, правени някога у нас, допълни Беляков.

През почивните дни около 3 март курортът е бил пълен на 95% с туристи – чужденци основно традиционните пазари от Англия и Балканските страни.

Заради националния празник обаче преобладаващата част от гостите са българи.

Веднага след 3 март обаче цените на хотелите ще паднат с около 20 %, което ще бъде второто сериозно намаление след това от началото на януари, когато нощувките поевтиняха с около 30%.

Цените в зимния курорт варират от 30 до 70 лв. на човек за нощувка със закуска. Към момента хотелиерите отчитат добър сезон, въпреки меката и почти безснежна зима, а с новия сняг условията за ски в Пампорово са повече от добри.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини