От х:

Днес в x:

Кметът поиска главата на шефа на Общинска полиция в Хасково

Георги Иванов

„Поискал съм смяната на шефа на Общинска полиция, защото не се справя със задълженията си“. Това заяви в залата на Общинския съвет в Хасково днес кметът Георги Иванов. Изказването му бе по повод опрощаването на безлихвен заем за „Тролейбусен транспорт“ в размер на 100 000 лв. По докладната записка се изказа Иван Панайотов от ГЕРБ, който заяви, че групата ще подкрепи предложението, но повдигна въпроса за начина на управление на общинската фирма. „Очевидно е, че въпреки подкрепата от страна на общината дружеството е в тежко финансово положение, което вероятно се дължи на лош мениджмънт. Още повече, че управителят Гюнай Юсуф кандидатства за друга работа (Гюнай Юсуф участва в конкурса за шеф на ДАИ-Хасково – б. а.), значи самият той не вярва, че нещата в „Тролейбусен транспорт“ може да се подобрят“, заяви Панайотов.

В отговор на неговото изказване кметът поясни, че дълговете на дружеството са наследени и сегашният управител не носи вина за тях. „За да подпомогнем дружеството прехвърлихме към тях паяците. Но те кога работят, кога не работят. А това пък се дължи на лошата работа на Общинска полиция. Затова съм поискал смяната на началника“, аргументира се градоначалникът. Началник на Общинска полиция в Хасково е Недялко Колев, който не бе открит за коментар.

„Получили сме сигнал от кмета на Хасково за Общинска полиция. Ще направим проверка, но не е кметът този, който ще дава оценка за работата на началника на Общинска полиция“, коментира за Haskovo.net шефът на областната дирекция на МВР комисар Ангел Цанков. Той допълни, че ще се направи проверка и едва тогава ще се вземе решение. „Смяната на началник на Общинска полиция не е проста работа. Той се назначава от министъра на вътрешните работи“, допълни Цанков.

Полицай №1 в региона отхвърли и друго обвинение на кмета от днешната сесия – че КАТ Хасково не работи в града, а само по междуградските пътища. „Пътна полиция работи основно в града“, заяви Цанков.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини