От х:

Днес в x:

Айберк от Мост спечели първо място в национален конкурс на издателство „Просвета“

Айберк с таблета

Третокласникът от основно училище „Хр.Смирненски“ в село Мост Айберк Фейзула Хаджъхасан спечели първата награда в националната игра „Маймунски усмивки“.“Играта е част международна надпревара“Маймунски приказки“ и в нея участват деца от много страни сред които САЩ,Франция,Англия и др. В нашата страна се организира от издателство „Просвета“. Децата се насърчават да изработят маски. Надписват ги и ги изпращат в издателството. Нашето момче спечели безапелационно.

Тази сутрин представителката на издателство „Просвета“ в Кърджали Ваня Манолова връчи на малчугана таблет.

Той бе невероятно щастлив и бързаше да си тръгне за да го разучи, сподели Манолова.

Възпитаниците на учениците от село Мост вече за пореден път печелят награда. Те са възпитаници на учителката по рисуване Юсние Османова. Миналата година на общинска изложба съпътстваща акция по кръводаряване, вземат първите две места. В Хасково на регионален кръг за конкурс организиран от Министерството на земеделието и храните печелят първите две номинации. В ОДК -Кърджали се представят отлично на конкурса „Аз видях бедата“. Първи е първокласникът Мерджан Мурад. Сега той се занимава с изобразително изкуство в школата на Обединения детски комплекс.

Юсние Османова сподели, че децата в село Мост имат чувство за красота и хармония. Те притежават много вярно цветоусещане и затова печелят награди, смята преподавателката по рисуване.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини