От х:

Днес в x:

Свещеник се разплака след опелото на Димчо Михалевски

Енорийският свещеник на Кърджали отец Петър Гарена не можа да сдържи сълзите си и говори през сълзи след опелото на депутата Димчо Михалевски.

"Една голяма тишина, едно голямо стъписване, едни непознати хора, едни далечни хора, събрани от техния приятел. Тук в храма днес не се гледа кой от каква народност и вяра е, защото притегателния център е един приятел", каза отец Петър. Той припомни, че Михалевски е член на църковното настоятелство и е направил много за църквата, но е държал да не се говори за това.

"Мили приятелю, обърна се свещеникът към покойника, поклон от турците, поклон от всички християни, защото ти не беше нищо друго освен човек. Нека Господ те приеме в обятията си", каза свещеникът.

"Димчо Михалевски остави диря в името на хората. Трябва да помним неговата компетентност и всеотдайност", заяви след опелото Михаил Миков. Той допълни, че покойният депутат беше сред най-активните в парламента и има над 200 изказвания в 42-рото Народно събрание и над 50 в сегашното, въпреки влошеното му през последните месеци здраве.

"Димчо беше един от най-изградените млади политици, който усещаше парламентаризма", каза още Миков. Освен него на опелото присъстваха 10-ина депутати, сред които Мая Манолова, Янаки Стоилов, Петър Корумбашев, Дора Янкова, Корнелия Нинова, народните представители от кърджалийския регион Цвета Караянчева от ГЕРБ, Милко Багдасаров от БСП, Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед от ДПС. На опелото беше и кметът на община Кърджали Хасан Азис.

"Казано е по делата им ще ги познаете. Димчо Михалевски направи за 48-те си години толкова за много за Кърджали и България, колкото малко хора са могли да сторят. Ние кърджалийци имаме една мяра - или си човек, или не си. Димчо Михалевски беше човек с голямо "Ч", каза кметът Хасан Азис.

"Загубихме един всеотдаен човек и приятел, заяви Асен Гагаузов, министър на регионалното развитие от Кабинета "Станишев", чийто заместник беше димчо Михалевски. Бившият министър добави, че рядко е срещал толкова работоспособен, упорит и подготвен човек.

"Отиде си твърде млад, а това което направихме заедно по негова инициатива никак не беше малко", допълни Гагаузов.

Малко след 15,30 часа белият ковчег, в който беше поставен Димчо Михалевски, беше изнесен от храма. Най-близките му го изпратиха пеш до централните гробища на Кърджали.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини