От х:

Днес в x:

Насилникът не се променя

С топли думи и утешителни слова не може да се пребори тормозът у дома

Насилието не може да се пребори с думи. Скоростта на шамарите у дома няма как да се намали с няколко добри слова. Просто отвърнете на удара. Не обръщайте и другата страна. Скъсайте от бой този гаден гнусен насилник! Един удар в гръкляна знаете ли какви чудеса върши? Запишете се на курс по самоотбрана и само почакайте, почакайте мъжът ви да се напие и да ви посегне.

Размажете главата му в стената. Просто да си знае. Лесно е да кажем на жертвите на насилието: тръгнете си, ако ви удари. Напуснете побойника. Но замисляли ли сте се защо, по дяволите, жертвата трябва да си тръгва от собствения си дом? Не е ли по-разумно да опакова багажа на насилника, да изсипе панталоните му през терасата и да го изрита завинаги? Да, гадно е, ако в едно проблемно семейство детето стане свидетел на сцени, в които майка му и баща му се млатят като професионални ММА бойци. Но е време да посрещнем истината - този, който посегне веднъж, ще продължи да го прави отново и отново, докато не се стигне или до затвор, или до убийство, или до клане я с кухненски нож, я с трион.

Не помагаме на жертвите по никакъв начин, като им казваме да бъдат силни, да не се страхуват, да вярват в Господ и да си повтарят: „Всичко ще е наред, всичко ще е наред". Има около десет хиляди психолози в България, които са взели диплома, но не могат да разрешат собствените си проблеми, пък камо ли тези на други хора или на цели семейства. Не се заблуждавайте, че ви внушавам да убиете някого, който ви тормози, или пък да направите някое престъпление. Има случаи, когато цинични полицаи, които са били извикани на сигнал за пребита от мъжа й жена, казват: „Ами те си го просят". Между другото, същото се твърди и за тези, които са били изнасилени.

В момента по закон средните телесни повреди, причинени от съпрузи и близки роднини, се водят престъпления от частен характер, като заради това се наказват по-леко. В интерес на истината, ако слушаш историите на малтретираните тормозени и уплашени жертви, ще излезе, че в България много по-опасни от който и да е пиян мъж са вратите, подът, кухненските плотове, в които някак си, без да искат, жените се удрят сами и без ничия помощ. Та време е да се вземат по-крути мерки срещу тези така застрашителни мебелировки и да се инкриминира всяко едно посегателство на холовата гарнитура срещу човек.

Ако пък някой от вас, който чете тези редове, е бил или в момента е жертва на насилие, нека знае, че не е сам. За жалост много са. И животът им никога няма да се промени, ако не отвърнат на удара.

Източник: http://www.vsekiden.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини