От х:

Днес в x:

30-метрови вълни удавиха Дорсет

Английските ужаси, придружени с огромни морски вълни, ураганни ветрове и повсеместен потоп, продължават с пълна сила, съобщава ВВС. Медията разказва за известната кръчма „Коув Хаус" в Чисуъл в графство Дорсет. Пъбът е на крайбрежната улица на градчето.

„Брегът бе ударен от 30-метрови вълни. Сложихме плътни капаци по прозорците на къщата от морето, но вълните са толкова високи, че водата започна да наводнява кръчмата, като протече от тавана надолу. Така 2-ият и 3-тият етаж се наводниха първи", разказва собственичката Аманда Браутън-Саут.

Според нея нещо близко до това е имало през 1979 година. В нейната кръчма вчера бе премиерът Дейвид Камерън и той заяви, че всички пострадали без изключение ще получат за щетите си между 10 000 и 15 000 паунда. Министърът на финансите побърза да го поправи, че няма намерение да разписва „празни чекове".

Собствениците на хиляди други домове разказват, че щетите ще са много по-големи от планираните, които ще бъдат отпуснати от правителството.

„Приземният ни етаж е 40 сантиметра под вода. Спим на тавана, а не сме имали отопление от края на януари", разказва собственик на потопена крайречна къща. Пред входната му врата са изправени два каяка – с тях семейството му се придвижва из града. Качва на лодките децата си и ги води до спортния клуб, където взимат душ.

До миналия месец семейството било във възторг от това, че притежава дом с изглед към реката. „Нямахме и най-малката идея, че нещата може да се обърнат толкова зле", казва собственикът на дома.

На други места в наводнените дворове заплуваха лебеди. По много открити участъци вятърът е бил толкова силен, че е огънал дори металните пътни знаци.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини