От х:

Днес в x:

Адвокат развежда хасковлия против волята му

Стоян Апостолов

Хасковският адвокат Стоян Апостолов внесе молба за развод от името на своя клиент Апостол Шинелов, въпреки че мъжът го предупредил, че се отказва да се развежда. Искът в районния съд и държавната такса били внесена на 30 октомври миналата година, въпреки че предишния ден младият мъж му се обадил и заявил, че не желае да се разделя със съпругата си. На другия ден след разговора, рано сутринта, още преди 8 часа на 30-ти, отишъл и пред кантората на адвоката, за да си вземе документите и парите – 550 лева, които наброил на юриста за делото. (Всъщност момчето твърди, че парите са били 600 лв., но в договора за правна помощ, който показа, е вписана сумата от 550 лв. Договорът с адвоката и плащането на хонорара са от 28 октомври същата година).

Апостолов обаче му заявил, че е късно за това и вече е внесъл документите в деловодството на районния съд.

Младият мъж се посъветвал с познати и сам внесъл на 11 ноември заявление в съда, че се отказва от развода. Със свое определение няколко дни по късно магистратите прекратяват делото.

Хонорарът от 550 лева обаче така и не бил върнат, въпреки многократните опити на Шинелов. Той търсил неведнъж адвоката по телефона, дебнал го и пред дома му, но парите си не видял.

След като Шинелов успял да спре бракоразводното дело, си получил някои от документите, които адвокатът му изпратил по обща позната. В банковия документ за внесена такса се вижда, че тя е била платена на 30 октомври в 8.38 часа, т.е. броени минути след като Шинелов настоявал пред адвокатската кантора да спре делото за развода.

Опитът на репортер на Haskovo.net да се свърже със Стоян Апостолов за коментар бе цяла одисея. На мобилния номер вдигна жена и първо разпита подробно за какво го търсим. (Търсехме го като адвокат, което си е самата истина). После жената склони да даде номера на домашния телефон. Още след представянето на репортера и повода да го потърсим обаче Апостолов безцеремонно затвори телефона.

Стоян Апостолов е бивш прокурор в Димитровград, до края на 90-те. По-късно става адвокат. В края на 2012 година той бе признат за виновен и осъден от хасковския окръжен съд за лихварство и измами за стотици хиляди левове, а ужилените са десетки. Присъдата бе 2 години условно. Втората инстанция обаче върна делото за ново разглеждане и сега процесът в Хасково върви отначало.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини