От х:

Днес в x:

Уволнения в bTV

Сред уволнените от bTV днес е и Красимир Минев, шефът на спортната редакция в телевизията.

Авторитетният журналист е в тази медия от основаването й през 2000 година, както и другите освободени - директора на "Новини и актуални предавания" Люба Ризова и нейната заместничка Виктория Бехар. Красимир Минев е бил уведомен официално, че вече няма да е част от телевизията, без да бъде викан на разговор и да му е предлагана друга длъжност.

От 10 февруари Би Ти Ви слива отделите "Новини и актуални предавания" и "Спорт", става ясно от прессъобщение на медията.

Досегашният директор на "Новини и актуални предавания" Люба Ризова и изпълнителният продуцент на новините Виктория Бехар са освободени от bTV Media Group, стана ясно днес.

Ризова ръководеше новините и актуални предавания в медията от самото създаване на телевизията през 2000 година.

От 2005 година застана начело на bTV в Съюза на българските национални електронни медии.

Бехар също работи в телевизията от създаването й като репортер, водещ, а след това и изпълнителен продуцент на bTV Новините.

В средата на януари бившият директор на Нова тв Павел Станчев смени Вики Политова начело на bTV.

В средата на юни 2013 г.стана ясно, че популярното американско филмово студио Time Warner взема 49,9% от собствеността върху CME (Central European Media Enterprises) – предишният собственик на bTV.

През есента на миналата година bTV беше напусната от емблематични дългогодишни кадри – водещите на сутрешния блок Виктор Николаев и Анна Цолова, както и разследващият журналист Миролюба Бенатова. Това стана след като в началото на август, крайно неочаквано bTV спря за една седмица сутрешния си блок - точно в разгара на протестите срещу кабинета Орешарски.

Ани Салич също си тръгна от телевизията, за да отиде в Нова, а заради това bTV пусна специално прессъобщение, в което изрази съжаление, че конкурентите от Нова телевизия се възползват от готови кадри на съперниците си, вместо да ги създават.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини