От х:

Днес в x:

100 в помощ на Руми, майка я изненадва за 8 март

 
Румяна Георгиева с малката Аслъ

Близо 100 души за два дни откликнаха на апела за събиране на помощи в подкрепа на майка Румяна Георгиева от Хасково, която сама отглежда 2-годишното си дете Аслъ. Двете преживяват с едва 135 лв. на месец, които почти до стотинка отиват за памерси и храни за малкото момиченце.

На този етап са събрани пакетирани храни, памперси, дрехи и обувки за малката и за 31-годишната й майка, играчки и други. Семейство от Хасково пък се наело да им осигури дърва и въглища, от фирма „Арон“ ще им подарят шкаф. Имало и други заявки от местни фирми и частни лица за отделни услуги в полза на жената. Една от майките от фейсбук групата „Хасковски деца“ възнамерявала да направи подарък на Руми за 8 март – ваучер за фризьор и козметик. От хасковския клон на „Германос“ пък инициираха кампания за събиране на помощи от всички магазини на веригата в страната за бедстващата Руми.

Помощите се събират в магазин за прежди в центъра на града, помещението е предоставено безвъзмездно от Светла Табакова. Организаторите на кампанията останали приятно изненадани, тъй като стаята се напълнила два дни преди края на акцията, обявен за петък. Отделно имало още десетина пакета, които били изпратени от други градове. „На този етап има достатъчно събрани неща в полза на Руми“, каза Мариана Чомпалова, инициатор на кампанията и администратор на национален форум „Моето дете“. Той вече е съдействал за подпомагане на Дом „Майка и дете“ и за Вангел и Ели.

„Благодарим абсолютно на всички“, каза Чомпалова. Даренията ще бъдат откарани в дома на майката в събота с транспорт, който също ще е дарение. Организаторите се надяват да има и постъпления в сметката на Руми, за да може да се подпомогне, особено в зимните месеци. „Разбира се, всичко това няма да разреши проблемите дългосрочно, но се надяваме поне през зимата за майката и детето животът да бъде по-лек“, допълни тя. Най-хубавото е, че те намериха много приятели и подкрепа в лицето на много наши съграждани и хора от други градове. Няма да бъде върнат никой, ако е подготвил дарения, но е време кампанията да приключи, каза още Чомпалова.

 

Анета Кутелова

Част от събраните дарения за Румяна
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини