От х:

Днес в x:

Хасковска доброволка учи будистки монаси на английски

Доброволци от областта обменяха добри практики в търсене на благополучие

Хасковската доброволка Гергана Дамянова учила цели два месеца будистки монаси от Непал на английски език. При това на място - в будистките манастири в непалската страна. Студентката във Варненския икономически университет заминала за Катманду по проект „Международни инициативи за сътрудничество“ /МИС/ и била една от малкото по целия свят, които се докоснали до автентичната и слабо позната непалска култура.

Днес Гергана бе истинска изненада за колеги-доброволци по проект „От несигурност към благополучие“, осъществяван от „Шанс и закрила“-Хасково. Над 60 деца, предимно от гимназиален курс, обменяха добри практики за борба срещу насилието в училищата. Доброволците бяха от хасковски и свиленградски училища, плюс младежка група към „Шанс и закрила“.

Целта на проекта е да подкрепи стоплящи душата инициативи и идеи, които да направят света по-добро място за живеене, разказаха самите ученици. Така например на Международния ден на възрастните хора 1-ви октомври децата закупили букети с цветя и подарявали на всеки възрастен човек по цвете и сърчице с надпис „Някой има нужда от теб“. Други доброволци пък създали стена срещу насилието в своите училища. На нея всеки можел да остави или напише идея как се твори добро.

Двегодишният проект е финансиран от Швейцария и е на стойност 150 хиляди лева.

Г. Христов

Гост на доброволците бе колежката им Гергана Дамянова, която преподавала английски на будистки монаси в Непал
Участваха над 60 ученици от Хасково и Свиленград
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини