От х:

Днес в x:

Рейсовете отлагат стачката, Себахтин извозва хасковлии в Брюксел

Стачката на превозвачите се отлага, съобщи Себахтин Исмаил, член на управителния съвет на браншовият съюз и собственик на една от най-големите превозвачески фирми в Хасково. Исмаил не само няма да стопира курсовете на 1 февруари, както се закани преди десетина дни, а дори ще вози до „сърцето на Европа“, както сам се похвали. От първи май той пуска директна линия Хасково-Брюксел, а през май започва да извозва хасковлии в Прага.

Протестът пък се отлага, тъй като едно по от основните искания - крути мерки срещу сивия сектор, правителството вече работело.

При масирани акции в цялата страна, включително и в хасковски регион, вече са изловени една дузина нелегални превозвачи.

По друго от настояванията на браншовиците - да получат повече пари от държавата за превоза на пътниците с преференции вече се водели преговори с финансовия министър.

Стачката се отлага, но сме все още нащрек, докладва Себахтин.

Той обясни, че настояваните по-големи субсидии за 11-те категории специални пътници всъщност щели да дойдат от самия бранш. Властите удрят сивия сектор, оттам се вдигат нашите обороти, ние вкарваме повече пари в хазната, а те ни се връщат в по-голям от досегашния размер под формата на субсидии към нас, обясни схемата Исмаил.

 

 

М.Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини