От х:

Днес в x:

Проект раздвижва търговията с Одрин

Заключителната пресконференция. Отляво надясно: Шефът на хасковската агенция по храните Кирил Делчев, Емин Инаг, Десислава Дончева, Хюсеин Чакмак

 Изложения на храни и вино в Хасково и Одрин, около 300 справочници и каталози, множество срещи с бизнеса от двете страни на границата, отчетоха днес изпълнителите на проекта „Повече търговски взаимоотношения – по-добро икономическо развитие в трансграничния регион“. Заключителната пресконференция по проекта се проведе в зала „Марица“ на областната администрация.

Задоволство от свършеното през годината, в която се изпълняваше програмата, изразиха шефовете на търговската камара в Одрин Емин Инаг, камарата на ресторантьорите и хотелиерите в Кешан - Хюсеин Чакмак, ръководителят на проекта Десислава Дончева от сдружение „Евроинтегра“.

В рамките на проекта бяха организирани две изложения на храни и вино – в Хасково през октомври 2013-а и в Одрин през септември същата година. В Кешан пък се проведе обучителен семинар. Делегация от турски бизнесмени посети няколко от известните винарски изби в хасковско, визитата бе върната от наши предприемачи, а в Одрин бе създаден Бизнес център. Задачата му е да консултира фирми от двете страни на границата, да ги запознава с изискванията за внос и износ в Европейския съюз, да посредничи за създаване на бизнес контакти.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини