От х:

Днес в x:

Приключи работата по сценария на “Междузвездни войни: Епизод VII”

В края на месец декември, 2015-та година, по българските и световни киноекрани ще се завърти седмата част от космическата сага “Междузвездни войни”. Лентата ще запознае публиката с няколко съвсем нови персонажи и вече се знае, че тя ще бъде последвана от поне още две директни продължения. За момента все още не се разкрива кои актьори ще подпишат договорите за участие в “Епизод VII”, но според неофициален източник от студиото Уолт Дисни звездите от първите три части на франчайза Кари Фишър, Харисън Форд и Марк Хамил са дали съгласието си да изиграят отново култовите герои Хан Соло, Люк Скайуокър и принцеса Лея.

Режисурата на амбициозната продукция беше поверена на създателя на “Пропадане в мрака” Джей Джей Ейбръмс, който през изминалата една година работеше по сценария в близко сътрудничество с ветерана Лоурънс Каздън (“Капан за сънища”). Въпреки огромния интерес от страна на медиите и почитателите на “Междузвездни войни”, екипа на “Епизод VII” продължава успешно да пази в тайна всички най-важни аспекти от подготвителната работа.

Слуховете, че наскоро появили се разногласия относно сюжета и персонажите ще забавят снимачния процес се оказаха неверни и преди броени часове самия режисьор Джей Джей Ейбръмс оповести, че работата по сценария вече е приключила.

Джей Джей Ейбръмс: “Работим здраво и вече имаме готов сценарий. Продължаваме с пълна пара напред.”

Заедно с информацията за завършения сценарий на “Епизод VII” Ейбръмс разкри, че въпреки слуховете той няма да използва IMAX камери по време на снимките и също така добави, че вече е провел срещи с няколко актьори, сред които е и познатия от сериала “В обувките на сатаната” Джеси Племънс. За момента обаче не се знае дали Племънс е подписал договор за участие.

Детайлна информация за сюжета на “Епизод VII” все още не се разкрива, но за сметка на това преди около една седмица източници от Уолт Дисни съобщиха, че историята на лентата ще се фокусира основно върху Хан Соло, Люк Скайуокър и Лея, а новите персонажи ще имат по-скоро поддържащи роли.

Снимките на продукцията с бюджет от над 200 милиона долара започват след няколко месеца и голяма част от сцените ще бъдат заснети в английското филмово студио “Пайнууд”.

Световната премиера на триизмерния “Междузвездни войни: Епизод VII” е насрочена за 18-ти декември, 2015-та година.

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини