От х:

Днес в x:

Затвориха пътя до ханче Клокотница заради ремонта

Пътят през Кенана е затворен напълно от вчера поради ремонтни дейности. Непроходимият участък е от около 2 км - от отбивката за Дома за стари хора (до хотел „Романтика“), до тир паркинга край ханче „Клокотница“. Останалата част от участъка, който е дълъг 6 км, е достъпна за автомобили. Табели, указващи ремонта на пътя, има и от двете страни. Тази от Хасково в посока към Е-80 обаче не е поставена на видно място, алармираха шофьори, които се лутали, за да продължат към Пловдив. Голяма указателна табела е поставена в началото на Кенана, по ул. „Стара планина“. Идвайки откъм Руската гимназия по ул. „Георги Бенковски“ обаче табелата не се вижда. Така движейки се по пътя, шофьорите ще разберат, че пътят е в ремонт едва когато стигнат до следващата табела, която е поставена малко след отбивката за Лятното кино.

Тоталното затваряне на отсечката от около 2 км се налага, тъй като се извършват изкопни дейности с дълбочина от около 2 м, обясниха от община Хасково. След приключването й останалата част от участъка ще бъде затваряна частично и движението ще се осъществява само по една лента, в зависимост от ремонта. До завършването на обекта, което трябва да стане до 30 септември, ще бъде създадена организация на движението, одобрена от комисия с представители от полицията, общината, фирмата изпълнител и техническия ръководител. От община Хасково обещаха да вземат отношение за табелата, която е поставена в началото на Кенана.

Предвижда се пътят от Руската гимназия до ханче „Клокотница“ да стане като нов за 10 месеца. Реконструкцията се извършва с финансиране по Програмата за териториално сътрудничество „България Гърция 2007-2013“. Общата стойност на проекта „Отворен достъп до пътища за осигуряване на безопасност“ е близо 2,2 млн. евро, от които 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съфинансиране. Договорът е на стойност 3 139 910 лв. без ДДС. Изпълнител на проекта е „Европът 2002“ ЕООД.

Анета Кутелова

Табелата по ул. "Стара планина" не се вижда от съседната ул. "Георги Бенковски"
Следващата указателна табела е поставена малко след отбивката за Лятното кино
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини