От х:

Днес в x:

Като на война: 300 нови инвалиди през декември

Броят на инвалидите в Хасковско расте като на война

Броят на инвалидите, кандидатстващи за безплатни винетки, е скочил за декември с близо 300 души, съобщават от местната социална служба. Подадените молби за безплатните стикери през последния месец на 2013-та е 936. През декември предходната година молбите са били само 680. Все още няма обобщени данни колко са били инвалидите в Хасковско през 2013 година. За предходната те и без това са били внушителните 1988 души.

Засега отказаните безплатни винетки са 19. Причините са или в изтекло ТЕЛК-ово решение, или че колите на хората с увреждания са с двигател над 2000 куб.см.

Драматичното увеличаване на хората с трайни увреждания, поне на теория, се подкрепя от списъка на хасковската ТЕЛК, където броят им нараства всяка година, макар и не с такива темпове. Според статистиката увеличението от 2012-та до 2013-та е само от 130 души, плюс 95 деца.

От социалното предупреждават, че не знаят кога ще започнат да раздават винетки за подадените през януари молби. Причината е, че сървърът на хасковското Пътно управление се е повредил и цялата база данни отишла на кино. Проблемът е отдавнашен, но не му се вижда разрешаването. За да раздадат все пак някакви винетки, днес хората на Юзджан Мехмед били път до Пътното в Свиленград, откъдето взели необходимите им данни. При нужда така ще се процедира и с винетките за следващия месец, понеже в края на януари изтича срокът на старите стикери. След това КАТ глобява, а санкциите за липсваща или невалидна винетка почват от 300 лв.

Г.Христов

Всяка 30-та кола в Хасковско е на инвалид
За инвалидите винетките са безплатни
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини