От х:

Днес в x:

За пример: Многодетно българско семейство бори кризата с позитивизъм

Семейството на Галин и Лидия Йосифови с едно от децата им - Мадлен

Многодетно семейство от димитровградското село Крепост не се плаши от трудните условия на живот в България и напук на демографската криза в последните години иска да има още деца.

Ще ви разкажем историята на двама млади и интелигентни българи, които имат висше образование, обичат музиката и не разчитат на помощи от държавата, за да издържат децата. Освен месечните детски надбавки.

Лидия и Галин Йосифови имат четири деца. През август очакват петото. Нямат нищо общо с типичното българско семейство, което затрупано от проблемите се оплаква от живота си.

Съпругът сега е дърводелец, извършва и строителни услуги и основно той изхранва семейството. Свири на гайда, а известно време е работил в рекламния сектор.

Лидия е домакиня. Работила е като музикален педагог в местна градина преди години. Не разчитат и на помощ от баби и дядовци, а се справят според паричните си възможности за месеца.

През 2004-та година купуват имот в село Крепост и сега живеят там. Като младо семейство искат да имат много деца и разказват, че избора им е осъзнат и желан, а не плод на случайност. Лидия е израснала сред братя и сестри, голямети са семействата и на родителите й. Затова да има много деца е нещо нормално за нея.

Йосифови искат да възпитат поколението си като добри хора, да не бъдат егоисти и да помагат на другите. Искат да ги изучат и да останат тук.  Съзнават, че това не е лесна задача, но твърдо вярват, че ще се справят. Най-малкото им дете е момченцето Йосиф на 3,5 години, следват Мадлен на 5,5 години и каките Естер и Авигея, които са в 1-ви и 5-ти клас.

"Искам децата ми да допринесат за благото на този народ, да имат бъдеще тук", разказва Лидия. И допълва, че й е болно, че много млади хора напускат страната и че България се е превърнала в трудна за живот държава.

Семейство Йосифови е зарадено с позитивизъм напук на грижите и проблемите

Многодетната майка е на мнение, че ако българите станат по милостиви и добри, ако си помагат животът в страната ни ще се промени. За избора, който е направила, Лидия категорично заявява, че семейството е най-важното за нея.

"Когато един ден си отидеш от този свят не можеш да вземеш със себе си нито къщата, нито колата. Остават единствено децата, те са съкровището", казва 35-годишната жена.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини