От х:

Днес в x:

CES 2014 - пътешествие из света на новите технологии

Повече от 3000 изложители се включиха в продължаващото и в момента изложение в Лас Вегас CES 2014, на което посетителите могат да видят най-новите модели смартфони, аудио и видео техника, както и автомобили.

Компании от цял свят се включиха в надпреварата да впечатлят публиката с най-иновативните изобретения в рамките на тазгодишното технологично шоу, съобщава Mashable. Най-голямата изложба на джаджи в света разкрива широк спектър от продукти – от традиционни до напълно нови и ориентирани към бъдещето.

Изключителен интерес предизвикват най-компактните устройства, свързани със здравословния начин на живот. Сред тях се нарежда и портативният уред на Дийн Карназес Fitbit Force, който е снабден с малък монитор и следи скоростта, изминатото разстояние, изгорените калории, пулса и кръвното налягане на трениращия.

Безпилотният самолет MiniDrone на Parrot е сред акцентите в сферата на нововъзникващите технологии. Летящото устройство разполага с повече сензори и специални колела, които му помагат да се придвижва по-безопасно в близост до стени, без риск да се счупи при удар с тях. Parrot все още не са обявили цена на продукта, нито пък са насрочили дата за пускането му на пазара.

Сканирането на пръстови отпечатъци все повече набира сили в света на технологиите. EyeLock myris пък проправя пътя на подобен тип устройства, сканиращи ириса. Става дума за специална мишка, която има USB порт и спокойно може да бъде включена във всеки компютър. Голямата идея тук се крие в това, че вместо да измисля различни пароли за регистрация, потребителят само трябва да вдигне устройството пред окото си, да погледне в сензора и ирисът му се превръща в негова парола.

В рамките на CES 2014 Nvidia представи и новия процесор за мобилни устройства Tegra K1, който разработи наскоро.

Въпреки че успехът на SmartWatch все още е спорен, Pebble представи нов модел умен часовник. И ако предишните модели не привлякоха вниманието на потребителите заради външния си вид, то компанията залага на доста по-елегантно устройство.

Посетителите на изложението тази година имат шанса да видят и най-новите 3D принтери. Един от акцентите е MakerBot Z18 – огромен 3D принтер, който позволява създаването на по-големи предмети – чаши, лампи и дори малки мебели.

 

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини