От х:

Днес в x:

Xiaomi продаде 200 000 смартфона за 4 минути

Китайският производител Xiaomi започна ударно новата 2014 година. Само за 4 минути компанията е успяла да продаде 200 000 смартфона Hongmi, според съобщение в Twitter.

Xiaomi планира да удвои продажбите си през настоящата година. Летящият старт на компанията предполага изпълнение на тази цел.

Само за 3 минути и 57 секунди Xiaomi е продала двеста хиляди устройства от модела Hongmi, съобщи микроблогът на miui. По-късно информацията беше потвърдена от китайския производител, който я ретуитва в официалния си блог.

Hongmi вече се доказа като привлекателен смартфон за много потребители. По-рано бе регистриран подобен рекорд в продажбите на устройството и изглежда популярността му расте. За това допринася и намаляването на цената на Hongmi в Китай.

Xiaomi Hongmi струва около 135 долара. Устройството има 4,7-инчов сензорен екран IPS с резолюция 720p и разчита на четириядрен процесор Mediatek MT6589 с тактова честота 1,5 GHz.

През настоящата година Xiaomi планира да навлезе сериозно и на пазарите в чужбина. Компанията си поставя за цел да продава по 10 милиона смартфона месечно. Приходите й за 2013 г. възлизат на 5,18 млрд. долара.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини