От х:

Днес в x:

Закъсняват за работа заради празнични автобуси в делника

Млади и стари зъзнеха по спирките в очакване на редките автобуси


Хасковлии закъсняха за работа, а други трябваше да чакат с часове, за да стигнат от един квартал в друг, сигнализираха читатели. Причината е в крайно редките автобуси от градския транспорт, както и по селските линии. Когато пък дойде рейс, той е толкова препълнен, че не може да качи всички. „Идвах по обяд от Въгларово и в автобуса имаше над 40 души. От много спирки изобщо не взеха хора“, обясни жена на средна възраст, докато чакаше на спирката на Младежкия дом за прибиране обратно. Обикновено на студа за следващия курс остават възрастни хора. Бабите идвали в града за илачи, пенсии или плащане на сметки и не можели да се откажат, затова затягали забрадките и чакали.

Едни от най-потърпевшите бяха жителите на кв. Болярово. Идващите от селата автобуси били препълнени. Маршрутките за квартала пък събират по 20-тина души. „Не можаха ли един голям автобус да отпуснат“, недоволстваха чакащи. После единодушно нападаха държавата - “Глобяват такситата, които возят на цената на билета между селата. А точно те вършат работата на нас, клиентите, иначе мръзнем като кучета. Защо не глобят тия, дето не си спазват разписанията“, нареждаше разлютена жена, под ръка с мръзнещо внуче. Хората се чудеха защо за всички българи днес е работен ден, а за хасковския градски транспорт е празник.

Опитът да попитаме защо се натъкна на неотговарящ телефон на фирмата с най-много градски линии, включително и тази за Болярово - „Златно Руно“. На интернет страницата им нямаше разписание, нито за делник, нито за празник. Според ползващите услугите на фирмата, разписания се раздавали на листовки в самите автобуси. След разпитване на дузина души, в крайна сметка ни показаха написано на ръка разписание, с обяснението, че за днес важи графикът за неделя. Там се вижда, че времето между отделните курсове варира между час - час и половина. От друга страна, заявеният за 13.45 часа автобус не дойде в 13.45. Не се включихме в чакането, но днес то бе жребий на десетки хасковлии.
Ако някоя от фирмите за градски транспорт желае да даде становище по проблема, Haskovo.net изразява готовност да го публикува.

Г.Христов

На всяка спирка в града имаше чакащи, най-много по пътя за Болярово
Никой не знаеше за точно разписание
Според вариант преписан на ръка, днес важи разписанието за неделя
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини