От х:

Днес в x:

Бионсе помете правилата

Бионсе предприема безпрецедентна комуникационна стратегия, а именно - да информира света за издаването на новия си албум в деня, в който той излиза.

Бионсе помита всички установени правила, за да даде на феновете музикалното и визуално съдържание, което тя иска и по начина, по който тя иска – без филтри. Този уникален подход позволява на почитателите на певицата да бъдат първите, които да чуят и видят новия й албум, да формират и изразят своето мнение без намесата на посредници.

В епохата на социалните мрежи и нарастващото желание на публиката за директна комуникация с любимите си изпълнители, това е отговорът на постоянно задавания въпрос – кога излиза следващият албум на Beyoncé?

“Не исках да издам музиката си по начина, по който толкова пъти съм го правила досега“, споделя певицата. „Оттегчена съм от това. Знаех, че мога да го споделя директно с публиката и да общувам директно с тях. Не исках никой да съобщава кога албумът ми ще бъде готов. Желанието ми беше феновете да разберат за него, когато той е вече факт и могат да го чуят сами“.

Освободен от всякакви пиар трикове, информации и маркетингови кампании, този проект се отнася преди всичко за същността на музикалното изкуство. Със старта си в дигиталното пространство, албумът BEYONCÉ е наличен по целия свят за ексклузивна даунлоуд продажба от iTunes Store (www.itunes.com/beyonce). Албумът се предлага в пълния проект от аудио и видео съдържание, като от него не може да се купи отделна песен или видео. Причината за това решение е, че проектът BEYONCÉ не е концептуален албум, а планиран от певицата да се консумира като цялостна аудио/визуална продукция от първия до последния трак. Албумът е последователно пътешествие през мислите и виденията на Beyoncé.

Производството на физически носители на албума BEYONCÉ в двоен формат (CD/DVD) стартира днес и албумът ще бъде наличен в търговската мрежа точно за предстоящите празници.

Ексклузивната премиера във фейсбук на видеото, озаглавено “Beyoncé – Part 1 - Self-Titled” ни осигурява синтезиран поглед върху целия албум. Видеоматериалът дава детайли за нагласата и артистичната визия на певицата по време на целия процес на създаване на проекта BEYONCÉ. Благодарение на развиващите се технологии и дигитална комуникация между хората, Бионсе създава иновативна, завладяваща мулти платформа за първия в кариерата си визуален албум, с който напълно променя начина, по който нейните фенове могат да консумират музиката й.

Бионсе, която носи няколко „дини под мишница“ в албума, в качеството си на изпълнител, автор, продуцент и режисьор събира един наистина гениален творчески екип от артисти, композитори, продуценти и видеорежисьори в лицето на JAY Z, Timbaland, Justin Timberlake, Pharrell Williams, Drake, The Dream, Sia, Ryan Tedder, Miguel, Frank Ocean, Hit Boy, Ammo, Boots, Detail, Jake Nava, Hype Williams, Terry Richardson, Melina Matsoukas, Jonas Åkerlund, Ricky Saiz, Pierre Debusschere, @lilinternet, Noah “40” Shebib, Francesco Carrozzini, Caroline Polachek,  Ed Burke, Bill Kirstein и Todd Tourso.

Певицата записва албума през последната година и половина буквално по целия свят, докато тече глобалното й турне. Първите записи стартират през лятото на 2012-та година, когато Бионсе събира под един покрив в Хамптън, Ню Йорк всички автори и продуценти. За известно време всички живеят и работят заедно, за да могат да се потопят в нейния свят, да „влязат“ в главата й…

Видеоклиповете в албума, една част, на които Бионсе е сърежисьор, са заснети по време на супер успешното турне  “Mrs. Carter Show World Tour”. Всички снимки са пазени в дълбока тайна, независимо, че са направени на достатъчно публични локации като плажовете в Бразилия, улиците на Ню Йорк, прочутата въртележка в Кони Айлънд, места в центъра на ЕлЕй, замък в Париж, пързалка за ролкови кънки в Хюстън, Тексас (където певицата се е пързаляла като дете) или красива църква в Южна Америка. Бионсе търси творчески подход да покаже големите неща чрез малките детайли в живота, не се притеснява да бъде уловена в моменти на спонтанност, нетърпеливост или откровенност. Видеоклиповете са истинско визуално тържество за почитателите на певицата, поднесени с операторско майсторство и лични послания. Те улавят и разкриват всяка една страна на певицата, показват ни дори нейната уязвимост и несъвършенство.

BEYONCÉ е експлозивна аудио и визуална комуникация към феновете от артист, който напълно си е спечелил правото нещата да се случват точно как той желае. "Искам да дам албума на хора, които обичам и уважавам и се надявам, че публиката ще се почувства по същия начин като мен, когато създавам музика“ – завършва Бионсе.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини