От х:

Днес в x:

113 млади лекари днес положиха Хипократовата клетва

На 13 декември 113 дипломанти получиха магистърските си дипломи за лекари по медицина. В Аула Магна в Медицинския университет в Пловдив се закле 63-я випуск от Факултета по медицина. С "отличен" успех от следването и държавните изпити са 36 студенти.

Трима са абсолютните пълни отличници на випуска: Катерина Габерова, Орлина Чанева и Мила Букова. Те ще бъдат удостоени с наградата Златен Хипократ, която им дава право на следдипломна специализация по избрана от тях специалност. Честта да прочете Хипократовата клетва се падна на отличничката д-р Катерина Габерова.

„Това е един от най-запомнящите се випуски със своята непримирима и активна позиция по всички въпроси на обучението”, заяви деканът на Медицинския факултет Николай Бояджиев.

Две стипендии по 1000 евро, предоставени по благородна инициатива от организацията Форум на регионите, Белгия и международната платформа Forum der Medizin, бяха връчени на двама дипломанти – д-р Мила Букова и д-р Атанас Банчев, които я спечелиха в конкурс с десетки кандидати от медицинските университети в България и Европа.

Ректорът на университета проф. д-р Стефан Костянев поздрави дипломантите от името на академичната общност.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини