От х:

Днес в x:

Цигани смазаха от бой горски, взеха му оръжието

Горският Димитър Делчев бе посечен с трион на 20-ти септември

3-има бракониерстващи роми от Харманли и Симеоновград нанесли зверски побой над 29-годишния горски от Харманли Михаил Огнев в неделя следобед и го вкарали с няколко фрактури в болница. Огнев бил удрян с острото и дръжката на брадва, ритан с кубинки и удрян с юмруци. В опит да се защити, младият мъж извадил законния си пистолет и произвел изстрел във въздуха. Мигом оръжието било избито от ръцете му, а водачът на главорезите понечил да стреля в лицето на длъжностното лице. За щастие на помощ се притекъл партньорът на Михаил, старшият горски Димитър Господинов, който предотвратил фаталния изстрел. Пристигането на полиция изплашило ромите, които избягали. Ден по-късно част от тях бяха спипани след мащабни заградителни мероприятия на МВР в Харманли и местното село Надежден.

Екшънът се разиграл около 16.40 в неделя в землището на село Надежден. Двама горски видели каруца, натоварена с дърва за огрев. В нея бил отдавна познатия като бракониер 25-годишен харманлиец Ангел Мартинов. Когато спрели каруцата за проверка, Мартинов повикал по мобилния телефон свои авери. Пристигнали още две каруци с поне 5-има цигани. Те нападнали горските. Един от тях замахнал с острието на брадвата към врата на Михаил, но успял да го пореже само по брадата. След неуспешния опит за стрелба, длъжностното лице било повалено на земята. Един от циганите стъпил на ръката му и раздробил двата му пръста. Друг му пукнал главата.

Михаил е претърпял операция в Хасково, състоянието му е стабилно, но ще отсъства от работа дълго време, коментира началникът на харманлийските горски Никола Павлов. По думите му, главният агресор е отдавна познат на лесничеите, това било второто му нападение над длъжностно лице. Въпреки това още бил на свобода.

В рамките на последните 3 месеца, това е вторият ранен горски от роми бракониери. На 20-ти септември димитровградчанинът Димитър Делчев се оказа с разсечена ръка, след като бракониер замахна към него с трион.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини