От х:

Днес в x:

И догодина ще платим 375 бона за подръжка на уличните лампи

Обществена поръчка за текущ ремонт и подръжка на уличното осветление в Хасково и селата обяви общината вчера. Предвидената сума за това за 2014-а отново е 375 000 лева, колкото е през последните няколко години. Условията по поръчката са същите – подмяна на изгорелите лампи и кабели, настройка на часовниците и други дейности. Според отлично запознати спечелилият поръчката отново ще е същият – приятелската фирма „Сити път” (неин управител е Кирил Проданов, „приятелче” на кметския син, по думите на Георги Иванов). Фирмата печели безкомпромисно търговете за уличното осветление в общината още със създаването си.

Справка в сайта на агенцията по обществени поръчки показва, че преди появата на „Сити път” за светлото по улиците се е грижела фирма „Елшанс“. В сайта на агенцията фигурира договор с „Елшанс“ за поддръжка на лампите на стойност 80 406.56 лв. Контрактът е до началото на 2007 г. Същата година търгът се печели от „Сити път“, но цената на договора вече е 212 099 лв.

През следващата година „Сити път“ отново печели обществената поръчка за уличните лампи, но сумата вече е 418 072 лв. Апогеят е през 2009 година, когато фирмата поддържа осветлението за 950 000 лева.

През кризисната 2010 година разходите бяха обуздани на 375 000 лв. и оттогава остават непроменени. Печеливш неизменно е „Сити път”.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини