От х:

Днес в x:

Изритват 20 без пагон от МВР Хасково, Недан Хаджиев ги изпревари

Започва прочистването на МВР

Масови съкращения в администрацията на МВР се готвят до Нова година, алармираха синдикалните организации в Министерството на вътрешните работи. До Нова година ще бъдат прочистени 18-19 областни дирекции. Сред тях е и хасковската. По неофициална информация, ще бъдат прекратени договорите на поне 20-тина души. Това са така наречените волнонаемни, които изпълняват помощни функции в системата и които са на трудов договор, а не държавни служители, уточни Георги Анастасов-член на управителния съвет на Синдикалната организация на служителите в МВР. Иначе казано съкратените няма да са от хората под пагон. Те изпълняват основната функция на МВР, която е правоохранителна, допълни г-н Анастасов. По думите на неговия шеф на национално ниво-председателят на синдиката Валентин Попов, съкращенията в областните дирекции ще бъдат между 10 и 15 на сто от администрациите там. Администрацията в хасковското МВР е една от сравнително малките, в някои областни дирекции чиновниците в полицията достигат 45 на сто от личния състав.
Съкращенията в МВР ще се извършват в рамките на реформата, започната от новото политическо ръководство.

Още в началото на мандата си министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев се натовари с амбициозната задача да съкрати администрацията във ведомството наполовина и по този начин да „извади” от МВР служителите, които не се занимават с полицейска дейност.
Предстои и реформа в отдели, в които също работят хора извън пагон. Както вече е известно, до края на годината СОД излиза от шапката на МВР, а има индикации, че подобно нещо може да се случи и с Паспортните служби.

Късно следобед днес стана ясно, че от поста заместник директор на ОД на МВР-Хасково е отстранен Недан Хаджиев. Омахването му идва три седмици след като по канален ред бе сменен и началника му, комисар Петьо Петров. Последният стана директор на резерва към полицията, но за Хаджиев още няма яснота дали остава в системата на МВР. Заместникът на заместника още не е определен.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Go
    goliam_praz
    36 -9
    12:29, 6 дек 2013
    Те не само 20 всичките са за уволнение .Щом днес застанаха зад онзи подлизурко кмета
  • 2
    Jo
    John
    27 -8
    12:39, 6 дек 2013
    правиш ли разлика м/у мвр и общинска полюция?
Последни новини