От х:

Днес в x:

Харманли срещу Сирия утре

Фейсбук група „Срещу Сирия“ призовава за бунт срещу бежанския лагер в Харманли. Според инициаторите, вероятно от самия град, това е начинът да се обърне внимание на постепенната инфилтрация на несвойствени елементи в града и бъдещото му завземане от тях. Един от призивите гласи:

„Здравейте ако не искате нашето градче Харманли да се напълни с сирийци и роми, ако не искате децата ви като пораснат да живеят с сирийци (някой от тях може да се оженят за сирийци) ако не искате да ни го завладеят това градче МОЛИМ всички да подкрепите протеста ни на 12.11.13 от 15:00 протестът ще затвори магистралата до бежанския лагер до жк. Дружба за 1час, моля донесете плакати и кажете на колкото се може повече хора и нека защитим нашето градче.“

Съобщения в този смисъл са изпратени на граждани, медии и организации. Към момента нито една политическа партия не е обявила съпричастност към готвения бунт. Не знаеха дори от Атака, които преди два месеца организираха подписка срещу разполагането на бежанци в Харманли, в която се подписаха над 800 души.

Както е видно от съобщението, протестът е насрочен за утре, като вероятно ще бъде затворен част от международният Е-80, на влизане в града, защото самата магистрала е доста далеч от лагера.

От община Харманли също не знаеха за готвен протест. Именно местното кметство трябва да разреши провеждането му и да съгласува охраната с полицията. Униформените също не бяха запознати.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини