От х:

Днес в x:

2 в 1: Арестуваха зимна колекция-менте с контрабандни цигари

снимка:Митница Свиленград

Зимна колекция от над 19 000 текстилни изделия, обувки, чанти, портмонета и колани -имитациии на световноизвестни марки, със скрити помежду им 17 600 къса контрабандни цигари, задържа на ГКПП Капитан Петко войвода мобилна митническа група.

Стоката пристигнала на българо-гръцкия пункт в товарен камион с българска регистрация. Возилото пътувало от Турция за Словакия.

Митническите служители селектирали за проверка камиона, който се оказал натоварен с колети и кашони със 125 вида артикули. Цялата стока носела логото на 30 различни защитени търговски марки.

Най-голямо е количеството на текстилните изделия – менте. Над 4 000 са блузите с дълъг ръкав, носещи логото на BURBERRY, ARMANI, POLO, PHILIPP PLEIN, GANT. Толкова са и откритите ментета-чорапи NIKE. Разкрито е и същото количество плетените шалове и шапки с логото на G-STAR. 1 565 са анцузите, суитчърите са 852, 693 са дънковите панталони, а ризите са 614.

В изпълнение на Европейски регламент 1383/2003 и Закона за марките и географските обозначения стоката е задържана и за случая ще бъдат сезирани правопритежателите на търговските марки.

Сред добре подредените колети и кашони с текстилни изделия в товарния камион митническите служители намират укрити и 890 кутии цигари с марката Winston, облепени с грузински бандерол. За случая са уведомени компетентните органи.

Междувременно под контрола на Свиленградската митница бяха унищожени близо 1 млн. къса цигари без акцизен бандерол и 25,5 кг. тютюн за пушене

Акцията е 11-та процедура през тази година на унищожаване, чрез механично машинно нарязване на опаковките и съдържащите се в тях цигари.

Папиросите са конфискувани при митнически проверки на пункта Капитан Андреево, ГКПП Капитан Петко войвода, както и във вътрешността на страната.

От началото на годината до сега под контрола на Митница Свиленград са смлени близо 9 милиона контрабандни цигари.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини