От х:

Днес в x:

Бракониери обират охраняван склад на ИАРА

Д-р Милчев пред склада с мрежите. В него вече няма мрежи

200 метра хрилна мрежа и гриб с дължина 160 метра са били задигнати от склад за конфискувани бракониерски такъми на хасковската ИАРА. Неизвестни лица влезли в малките часове на 31 октомври в склада, който се намира в двора на държавната Агенция по безопасност на храните на бул. „Освобождение“. Той, между другото, се охранява от бариера и пазач, но явно не и между 2 и 6.30 сутринта, когато е станала кражбата. Нещо повече, сигнално охранителната техника/СОТ/ на склада е била услужливо изключена. За апашите останало най-лесното - счупили патрона на вратата на гаража и отмъкнали складираните там мрежи. Стойността на откраднатото е около 750 лв, съобщават от полицията.


„Това са иззети бракониерски мрежи, които чакаха своето издаване на компетентните органи“, обясни лаконично шефът на ИАРА-Хасково д-р Милчо Милчев. По-рано съхраняваните там мрежи се държаха докато се съберат повечко и се горяха на специални места около язовир Тракиец. Еколозите обаче скочиха, че замърсявали природата и горенето отпадна. В склада се намират още конфискувани дървени и гумени лодки, сари, приспособления за търмъчене и други бракониерски такъми.


Според неофициални източници от рибарските среди, мрежите са били на известни бракониери, които са били спипани наскоро при незаконен улов. Те обжалвали наложените им глоби в съда, но явно решили да си спестят разходите по изработката на нови бракониерски приспособления.
По случая е образувано досъдебно производство.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини