От х:

Днес в x:

5 стъпки да се справиш с развода

Стъпка №1

Примирие. Прекратете шипченските боеве и мятането на телата, та макар само от ваша страна. Усмирете гнева си и престанете да предъвквате всяка подробност с приятелките си. Преминете на друго, по-висше ниво.


Стъпка №2

Вие. Осмислете ситуацията. Разводът не е крах, а нов живот и вие трябва да се научите да го живеете. Нито един мъж не може да ви помогне, освен  самите вие. Работете по своя личен план. Отдавна искахте да научите още един чужд език? Да заминете при своята приятелка в провинцията? Ето сега му е дошло времето. Дори не е задължително да й разказвате за развода, защо да си разваляте срещата?


Стъпка № 3

Детето. Нивото на „щастливост” на детето зависи от този образ, който вие самата създадете. То не бива да вижда майка си непрекъснато тъжна и плачеща. Вие сте родили детето, то не ви е молило за това. А сега някакви си проблеми в личния ви живот го лишават от вашата любов, радост и щастие.Това просто не е честно!

Стъпка № 4

Семейството. Не се впускайте веднага в търсенето на нов мъж. В това отношение ви е нужна почивка.Планирайте предварително всеки ден от семейния живот. Да-да! Това е семейство и всички традиции трябва да се запазят, както по времето, когато сте живели с мъжа си. Разхождайте се с детето през почивните дни в парка, тичайте с кучето. Добавяйте нови и нови събития, но не зачерквайте миналото.


Стъпка № 5

Предишният мъж. Направете така, че да не го разделяте от детето. Те са кръвни роднини. Мъжът все някога ще го разбере, но сега много му пречи състоянието на война с вас. Вие, естествено сте винаги права, а той не е (Ще мине време и ще видите и своите грешки). Помогнете му! Без претенции, очи в очи, без насилие, ако трябва обяснете сто пъти: детето има нужда от плодове, логопедът струва еди колко си, класната помоли точно бащата да отиде.. Научете го да сте приятели.

Всъщност глупостите са от рода на:
Ако мъжът напусне семейството, той е длъжен да:
- Да се мъчи бавно и продължително и да се държи кротко и послушно;
- Да засипе детето с подаръци и други прояви на бащина любов
- Да преклони виновно глава пред тъщата и тъста
- Да отиде на новата територия само с дрехите си на гърба, оставайки на оскърбената цялото имущество.


Всички това са отмъстителните фантазии на оскърбеното женско сърце! Не падайте до там!

Източник: samotniroditeli.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини