От х:

Днес в x:

Новият iPad Air - още по-лек, още по-тънък, още по-бърз (видео)

Новото устройство с цена 499 долара тежи само 450 грама, тънко е 7,5 мм, а корпусът му е по-компактен с 43% от класическия iPad

Apple обнови популярния си таблет iPad с по-тънко и леко устройство, наречено iPad Air, по подобие на лаптопите MacBook Air. На дългоочаквано събитие в Сан Франциско компанията представи също iPad Mini с Retina дисплей, настолен компютър Mac Pro с изцяло нов, цилиндричен дизайн и нови лаптопи MacBook Pro.

iPad Air идва с 9,7-инчов екран и тежи само 450 грама, спрямо 630 грама за своя предшественик. Новият таблет е тънък само 7,5 мм, или с 20% по-малко от класическия iPad, а корпусът му като цяло е по-компактен с 43%.

Air таблетът разчита на новия 64-битов процесор A7 на Apple, „motion” чип M7 и Retina дисплей. Устройството ще се продава от 1 ноември за $499 във версия с 16GB и Wi-Fi ­– колкото е цената на предходния модел.

Същевременно Apple вдига цената на iPad Mini с Retina дисплей до $399 от досегашните $329 за неговия предшественик, който пък поевтинява до $299. Новият iPad Mini ще бъде по магазините от 1 ноември.

Процесорът A7 дебютира в iPhone 5S, представен миналия месец. Това е първият 64-битов чип за мобилни устройства, който носи сериозни предимства в скоростта на изчисленията (4 пъти) и графиката (8 пъти). Чипът дава гъвкавост на Apple да разработи и ARM-базирани PC, ако реши да потърси алтернатива на Intel X86. 

Новият Mac Pro, обявен по-рано тази година, ще излезе на пазара до края на годината със стартова цена $2999, съобщи още Apple. Компютърът е изпълнен в черен цилиндричен корпус, в пълен контраст със стандартния десктоп дизайн.

MacPro стъпва на процесор Intel Xeon E5 с до 12 ядра и до 64GB RAM. Това е първият компютър на Apple с две GPU и поддръжка на 1TB флаш сторидж. Потребителите могат да свържат към машината три дисплея с резолюция 4K.

Както се очакваше, Apple обнови линията лаптопи MacBook Pro с модели на база процесор Intel Haswell, с нова операционна система OS X 10.9 Mavericks и порт Thunderbolt 2. Цената на 13,3-инчовия модел започва от 1299 долара, а 15,4-инчовият MacBook Pro стартира от 1999 долара. Apple обещава до 9 часа работа на новите си лаптопи.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини