От х:

Днес в x:

Астроном от ПМГ отличен в национален фотоконкурс

Александър Тилев

Деветокласникът от ПМГ Хасково Александър Тилев спечели поощрителна награда в Национален ученически конкурс по фотография ”Фотоприказки” в Кърджали.

В проявата, посветена на празника на града, той участва от името на Астрономическата обсерватория при Младежкия център в Хасково с ръководител Йоанна Кокотанекова. За конкурса Александър представил общо 5 фотографии, но фотосът „Със спомена от вековете“ му донесъл наградата. Освен него в конкурса участваха още трима ученици от 9 до 12 клас с общо 9 снимки. Това са Виктория Мирчева, Ралица Узунова и Байрям Байрямали, и тримата от ПМГ.

Творбите на четиримата млади хасковски фотографи бяха включени в експонираната в Детската картинна галерия на Обединен детски комплекс-Кърджали изложба.

Националният празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите“ се проведе за седми пореден път в Кърджали на 19 октомври. Журито разгледа общо 180 фотографии. Те са дело на млади любители от цяла България. Организатори на националния конкурс са образователното министерство, Националният дворец на децата и Община Кърджали. Целта му е да се откриват и подпомагат талантливи младежи.

Анета Кутелова



Награждаването
Снимката, донесла успеха на младия фотограф
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини