От х:

Днес в x:

Трите продължения на блокбастъра “Аватар” ще бъдат заснети едновременно

В края на месец декември, 2016-та година, по българските киноекрани ще се завърти продължението на режисирания от Джеймс Камерън научнофантастичен хит “Аватар”. Втората част ще бъде последвана от още две продължения в които отново ще участват актьорите Сам Уортингтън и Зоуи Салдана. Работата по общия сценарий на предстоящите филми протича в момента, а преди малко повече от един месец се появи новината, че главната отрицателна роля в “Аватар 2” най-вероятно ще бъде поверена на екшън-звездата Арнолд Шварценегер.

Както често се случва с пободни големи филмови проекти слуховете и спекулациите са много повече от потвърдените данни и в продължение на няколко години не се знаеше точно кога ще започнат снимките на първото продължение.

През изминалото лято Зоуи Салдана заяви, че камерите на “Аватар 2” ще се завъртят в самото на начало на 2014-та година, но малко по-рано днес нейния екранен партньор Сам Уортингтън разкри, че е била направена промяна в снимачния график. По думите на Уортингтън втората, трета и четвърта част на филма ще бъдат заснети едновременно, а старта на снимките ще бъде даден през есента на 2014-та година.

Ето какво заяви 37-годишния актьор:

“Все още пишат сценария. Ще започнем да снимаме догодина по това време и ще работим по втората, трета и четвърта част. Ще ги заснемем едновременно.”

Все още няма подробна информация за общия сюжет на подготвяните ленти, но по думите на Джеймс Камерън голяма част от действието на първото продължение ще се развива в океаните на планетата Пандора. Бюджетът за трите продукции ще надвишава сумата от 700 милиона долара, а част от декорите за снимки са вече построени в няколко филмови студия в щата Калифорния.

Към вече потвърдените Сам Уортингтън и Зоуи Салдана най-вероятно ще се присъедини отново номинираната за “Оскар” Сигорни Уивър, но за момента няма официално потвърждение от страна на компанията 20th Century Fox.

Първото продължение на “Аватар” ще се разпространява в триизмерен и IMAX формат, а българската му премиера ще се състои в края на 2016-та година.

Третата и четвърта част ще тръгнат по кината съответно през месец декември 2017-та година и в края на 2018-та. Все още няма точно определени премиерни дати.


Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини