От х:

Днес в x:

Издирват млад художник, за да получи наградата си

Детската академия „Хомо луденс“ закри летния си сезон и постави началото на Новата учебна година. Нейният организатор, художникът Иван Генов, отбеляза събитието с изложба на рисунките от пленера на връх Драгойна.  В къщата, която художникът стопанисва с помощта на кметството в село Градина, се събраха приятели на академията, колеги на Генов и децата, които с огромно желание творяха през лятото. Кметът на общината Ангел Папазов беше подготвил три подаръка за най- добрите млади художници. Първа своята награда получи и най- малката от тях – Анелия Иванова, едва на 6 години. Ели Атанасова от село Крушево също беше отличена за достоверното изображение на връх Малка Драгойна. Една от наградите остана. Иван Генов продължава да търси кое е третият художник, заслужил вниманието на кмета, тъй като детето не е подписало творбата си.

През лятото децата от Академията рисуваха „Най-голямото слънце“. Запознаха се с Марчела Димитрова, която им показа как се рисуват ангели, а след изрисуваха с крилати божии вестители  предоставената им къща. На колежката си Зорка Каразапрянова, Генов разпалено разказваше с какво желание и удоволствие децата са го правели, как родители са чакали малчуганите да завършат рисунките си, за да тръгнат на море.

От няколко години Иван Генов работи безвъзмездно с децата от село Градина, но кметството и община му помагат и го подкрепят в начинанието му. 

Иван Генов и кметовете обсъждат детските рисунки
6-годишната Анелия Иванова получи своята награда лично от кмета
Иван Генов и Зорка Каразапрянова обсъдиха бъдещо сътрудничество
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини