От х:

Днес в x:

Застраховател се отказа от иск срещу дете

Чичото на Веселина - Панчо Карамфилов

След близо 3-годишна съдебна битка застраховател се отказа писмено пред Темида от предявен иск срещу 11-годишната Веселина Димитрова от Хасково. В писмо от вчера компанията „ДЗИ-общо застраховане“ ЕАД известява съда, че прави пълен отказ от иска и моли делото да бъде прекратено. Застрахователното дружество обаче бе нередовно призовано и в залата нямаше негов представител. Предвид молбата от застрахователите защитникът на малолетното момиче – адокат Петър Петров заяви, че делото трябва да бъде прекратено. Юристът обаче отправи искане към магистратите да обезсилят решението на първоинстанционния съд. Окончателното решение на съда ще стане ясно на 15 ноември.

„Ако съдът прекрати делото, ще бъде сложен край на една несправедливост“, заяви в кулоарите на съда чичото на мамичето – Панчо Карамфилов.

Малолетната Веселина Димитрова бе застрашена да изплаща борч на покойния си баща, който до навършване на пълнолетие може да набъбне до стотици хиляди левове, опасяваха се роднините. Бащата Веселин Димитров загина в катастрофа край харманлийското село Поляново на 7 октомври 2006 г. Разследващите установили, че той е виновен за катастрофата, при това открили и 0,54 промила алкохол в кръвта му. Това даде основание на застрахователите да предявят регресен иск към единствената наследница. Делото мина на три инстанции, след което бе върнато на Хасковския окръжен съд за доразглеждане. До това обаче не се стигна, тъй като застрахователят оттегли претенцията. За намерението на ищеца роднините на Веселина получили писмо още преди около месец. Днес обаче стана ясно, че искането им е и до съда. Този благ жест от стана на застрахователя донякъде се дължи на медийната разгласа, която довела до отзвук сред обществото, обясни преди време чичото Панчо Карамфилов. Изходът на драматичната итстория ще стане ясна след месец.

 

Анета Кутелова

Майката на детето - Софка Йорданова
Адвокат Петър Петров и Панчо Карамфилов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини