От х:

Днес в x:

Уличен хорър 3 в 1

3 в 1 обезпокои шофьорите на бул. "България"

Три високорискови фактора за движението по хасковските улици внезапно се сбраха на няколко квадратни метра по бул. „България“ и докараха адреналин на следващите ги шофьори. Точно пред театъра възрастен човек тръгна да пресича улицата пред копитата на магаре в каручка с блеещ кочияш и намаляща учебна кола. Видя ли каручка, настръхвам, пешеходец - треперя, а с учебна кола не знам кое от двете да направя, с усмивка коментира шофьор, който спря на почтително разстояние от трите фактора. Не изглеждаше разтреперен, по-скоро обръгнал. Вероятно защото бе такси.

По думите на негови колеги, хасковските пешеходци, особено по-възрастните, се отличават с типична хасковското движение на „аркаръ“. Това трябва да означава напряко, но на практика означава по диагонал. Особено по натоварени улици. Каручките пък спират внезапно, а понякога не спират, когато трябва да го направят. Освен това неукрепените им пътници и товари са допълнителен риск.
Благословиите са спестени на учебните коли, покрай благородното „и ний сме били като тях“, но и те са прекалено много. В областния град идват курсистите от всички 60-тина практики в областта. Според изискванията на закона, изпитите на начинаещите шофьори стават само в областните центрове, а едва ли курсистът от Ивайловград например, може да бъде научен там да кара по хасковските улици. Учебните коли спират внезапно, потеглят трудно и се суетят на леви завои, особено ако са съчетани със зелено за пешеходците. Няма лошо, но градът е затлачен с коли и още повече с изнервени шофьори, отчитат непредубедените наблюдатели.

Гости на града съвсем чистосърдечно признават, че шофирането по хасковските улици, особено в пазарен ден, е като ужас без край. За съжаление понякога се стига и до ужасен край.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини