От х:

Днес в x:

Лунно и слънчево затъмнение идат едно след друго

През октомври и в началото на ноември ще бъдем свидетели на две затъмнения. Това са полусенчесто лунно затъмнение на 18 октомври и пръстеновидно пълно слънчево затъмнение на 3 ноември.

Пълнолунието на 18 октомври тази година ще бъде съпроводено от полусенчесто затъмнение, което ще започне в 22:48 часа и ще завърши в 2:53 часа на 19 октомври. Този път то ще може да се наблюдава и от България, като долната част на Луната ще придобие червен оттенък.

Според астролозите по време на лунни затъмнения се засилват емоциите – и позитивните, и негативните. При пълнолуние при хората се отбелязва покачване на кръвното налягане, затова е необходимо да избягвате ситуации, които могат да предизвикат кръвозагуба. Следете кръвното.

Освен това пълнолунията изострят чувствата и реакциите и ако през други дни можем да се скараме, то в такава нощ нещата могат да придобият по-изострена форма. Старайте се да насочвате мислите си в положителна посока – не мислете за болести, а за здраве, не за разправии, а за помирение.

На 3 ноември пък е единственото за годината пръстеновидно пълно слънчево затъмнение. То ще започне над Мексиканския залив и Бразилия, ще премине през Атлантическия океан и ще завърши над Африка, Средиземно море и Арабския полуостров. Само в най-южните райони на България ще се наблюдава контакт между Слънцето и Луната.

Древните знания на езотеричната астрология твърдят: когато се затъмнява Слънцето, връзката със светилото се прекратява и хората остават насаме със своите безсъзнателни импулси. Важно е по време на слънчево затъмнение да не се опитваме по навик да натрапваме волята си на околните, да не предприемаме нови действия и да се стараем да не влияем на събитията от живота. Тъй като съзнанието на човека е способно максимално да се реализира само с подкрепата на Слънцето, то човек не може самостоятелно правилно и полезно за себе си и околните да действа в момента на отсъствието на връзката със светилото.

Затъмнението е като лампичка, която включва събития, които може да настъпят по-късно. Макар всички да усещаме ефекта от затъмненията, не при всеки от нас те предизвикват значими събития в живота. Особено важно е, ако затъмнението засяга някоя планета в личния хороскоп на човека, отбелязват астролози.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини