От х:

Днес в x:

Очаква ни слънчева неделя с температури между 13° и 17

Времето ще бъде предимно слънчево, над Западна България с разкъсана средна и висока облачност. След студената сутрин, когато на места в низините и затворените котловини отново има слана, през деня температурите ще се повишат - максималните ще бъдат в интервала между 13° и 18°, в крайните югозападни райони – до 20°. В София пък те ще бъдат около 16°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава „Фокус”

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северен вятър, който до края на деня ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 15° - 18°. Над планините ще бъде слънчево. По билата ще духа умерен северен вятър. Температурите ще продължат да се повишават и максималната на височина1200 метраще е около 11°, на2000 метра– около 5°.Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за октомври.

Междувременно от Планинската спасителна служба (ПСС) съобщиха, че условията за туризъм в планините са добри. На места снежната покривка достига до4 см. От спортните съоръжения работят- лифтовете на Витоша, един лифт на Боровец, както и Драгалевският лифт. От ПСС съветват туристите да се съобразяват с метеорологичните условия. През изминалото денонощие не е имало инциденти с туристи. Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 1470.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини