От х:

Днес в x:

Видео, в което майка учи децата си да пушат, предизвика масово възмущение

Скандално видео възмути хиляди в интернет, съобщава Нова телевизия. Майка поощрява двете си деца - на около 3-4 годишна възраст - да пушат цигари и да пият кафе. От Агенцията за закрила на детето определиха случая, като безпрецедентен и гарантираха, че още утре полицията ще започне да издирва семейството.

За броени часове три-минутния запис предизвика възмущението на хиляди в интернет. Лудост, скандал, безобразие, трагедия - така хората в мрежата определиха видеото.

За вредата от цигарите, говорят и статистиките. По последни данни на Националния център по обществено здраве и анализи 2/3 от децата в предучилищна и училищна възраст са пасивни пушачи. А отговорни за това са основно майките. При децата пасивното тютюнопушене повишава риска от синдром на внезапната детска смърт, инфекции на дихателните пътища, инфекции на средното ухо, бронхити и пневмонии, астма, алергии, изоставане в растежа и нарушения в съня.

Според представители на неправителствения сектор видеото трябва да е повод управляващите да преосмислят политиките си към родителите в нужда. От Агенцията за закрила на детето коментираха, че за първи път при тях постъпва такъв сигнал.

След сигнала агенцията ще се самосезира по случая, а утре ще бъде изпратено писмо до ГДБОП за установяване на личността на децата и майката. След проверка на социалните работници може да се стигне до извеждане на децата от семейството.

Ето и видеото:

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини