От х:

Днес в x:

Дадоха "зелена светлина" за детската градина в Крепост

Ще бъдат проучени възможностите в Крепост да бъде преустроена сграда за детска градина

С 31 гласа "за" единодушно съветниците от Димитровград дадоха съгласието си Общината да проучи възможностите за закупуване на сграда в село Крепост, която да бъде преустроена в детска градина.

Такова предложение в докладна отправиха към колегите си председателят на ОбС Стефан Димитров и Калинка Монева /Да за Димитровград/.

Причината е, че в селото има 92 деца на възраст от 2 до 6 години, които в момента посещават в градините в Димитровград. Това създава неудобство за родителите, които са ангажирани с работа.

Както писахме по-рано, зад идеята застава и кметът на Крепост Димитър Белчев. В същата сграда ще бъде обособен и пенсионерски клуб, от който се нуждаят възрастните жители на селото.

Съветниците одобриха предложението, Общината да участва на търг или да проведе преговори с купувачи на имоти, подходящи за детска градина и клуб.

С друго свое решение днес съветниците гласуваха да се направи тротоар от западната страна на пътя, свързващ село Крепост и автобусната спирка на пътя Димитровград-Хасково. По този начин ще се опази живота на минувачите, движещи се ежедневно от селото до автобусната спирка. Разстоянието от 800 метра ще оформено с 3 200 бр. бордюра, а самият тротоар ще се асфалтира, бе заложено в рещението.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини