От х:

Днес в x:

ВиК надупчи улица на решето, търси авария цяло лято

Поредната дупка на многострадалната улица в Татарево

Поредната дупка по улица в Татарево изкопаха днес от ВиК в опит да открият авария, която тормози селото от няколко години. По думите на живеещите на улицата зад църквата от три лета редовно са без вода. Или пък в тръбите няма никакво налягане и чешмите едва капят, дори на първите етажи.

Улицата е осеяна с дупки, през 5-6 метра личат следите от поредната яма, зарита криво-ляво.

„Проблемът е от много години. От ВиК така и не успяха да намерят къде е спукан водопроводът. Сега пък копаят долу в ниското, а на съседа Георги Димитров целят двор е като мочурище. А нивото му е по-високо от последната дупка, която изкопа багерът. Обясняваме им, че няма как аварията да е на това място, защото водата не може да тече нагоре“, обясни Светла Генева, която живее на същата улица.

Георги Димитров показва двора си, в най-ниската му част е истински гьол. Къщата му е в горната част на двора. Но дори там избива вода. „Подът на мазето непрекъснато е мокър. Влагата избива навсякъде, сложил съм плочки, да стъпвам на сухо“, разказва той. Димитров показва и цялото протежение на улицата, която минава покрай горната част на имота му. „Ямите са през няколко метра. Водопроводът е стар, вероятно целият е в дупки. Без да се смени тръбата по цялата улица едва ли ще стане“, смята той.

Екипът на ВиК, който работи в Татарево, не прояви никаква отзивчивост. Влезе и в словесни престрелки с жалващите се от безводие татаревци.

„Човекът на ВиК в селото няма вина“, проявиха великодушие хората. „Той е просто един инкасатор, който събира парите. Тук трябва да се изпрати специалист, който да намери точното място на аварията“, каза Светла Генева.

Кметът на селото Халил Мехмедали, потърсен за коментар, заяви, че лично се е обаждал на началниците във ВиК за поредното безводие в Татарево. Аварийният екип наистина работеше, въпреки че днес е почивен ден.

„Водопроводът е на 60-70 години и непрекъснато аварира“, обясни селският управник. „Трябва да се смени изцяло, но не можем да кандидатстваме по програмата за селските райони, защото изискването е за минимум 520 жители, а ние сме само 470“, обясни Мехмедали.

Шефът на ВиК Хасково Атанас Бързев пък не беше запознат с проблема в Татарево. За тези неща си имало началници на райони. Той ни посъветва да се обръщаме към него само "по глобални въпроси на ВиК". 

Тодор Кръшков

Георги Димитров показва гьола в двора си
Улицата е дупка до дупка

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини