От х:

Днес в x:

Кърджалийски автобуси нерегламентирано кръстосват Европа

Автобусните превозвачи искаме възможно по-бързо да се назначи нов шеф на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Това каза пред Агенция „Фокус” Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ). „Искаме, ако може още другата седмица, да се назначи изпълнителен директор, искаме и среща с министъра на транспорта Данаил Папазов, заедно с Министерство на вътрешните работи и НАП, за да се направи нещо за спирането на нерегламентираните превози”, каза Топалова.
В момента все още няма изпълнителен директор на „Автомобилна администрация”. „ Всяка седмица очакваме да има нов шеф, и все никой не изпълнява тази длъжност. Фирмите чакат. В момента ДАИ, трябва да спира автобусите, които извършват нерегламентирани превози. Трябва да бъдат спирани на границата, също и от МВР. Това трябва да бъде наказано по някакъв начин, а в момента нищо не се прави. Всички фирми в момента имат много голям проблем с нерегламентираните превози”, посочи Топалова. 
По думите й - в Кърджали и Хасково има над 100 нерегламентирани автобуси, които имат по 5 - 6 курса на месец зад граница. Това трябва да го знаят и от „Гранична полиция”, каза Топалова. По отношение на катастрофата, когато миналата седмица в Белград катастрофира български микробус, който превозва пътници за чужбина, при което загина една жена, Топалова посочи: „Шофьорът, на този микробус е попитал един от пътниците, кой може да кара микробуса, защото е бил изморен. Ако това беше някой автобус от фирма, досега сигурно щяха да я разнищят и лиценза да й вземат, а това е един микробус, на който няма какво да му направят. Какво предприе държавата? Какво предприе Автомобилна администрация?”, каза Топалова.

Източник: фокус

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини