От х:

Днес в x:

Похарчили сме повече ток през август

Битовите абонати от Югоизточна България са изразходвали повече ток през август в сравнение с юли, отчитат от ЕVN.

Средната консумация в домакинствата през осмия месец на годината е била 229 киловатчаса, което е 29 киловатчаса повече в сравнение с предходния отчетен период.

Допълнително данните от потреблението на електроенергия през август 2013 г. сочат, че по-голямата част от битовите клиенти на EVN – 870 000 имат консумация до 300 киловатчаса. Около 317 000 абоната надвишават тази стойност и имат консумация над 300 киловатчаса за последния отчетен период.

EVN България отново припомниха, че консумацията във фактурите за август 2013 г. е разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 31 юли 2013 г. включително и потребление по нови цени от 1 август 2013 г.

Съгласно решението на ДКЕВР се променят ценовата структура и съдържанието на фактурата за електроенергия от 1 август 2013 г. От тази дата три от компонентите на крайната цена, вече не се изписват в отделни редове и стойности във фактурата, а се прибавят като стойност към „цена за електрическа енергия“. Това са компонентите: добавка за зелена енергия, добавка за невъзстановяеми разходи, добавка за високоефективно производство на топлинна и електрическа енергия.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини